Artzok

Artzok

Filmajánló: A Viharsziget

2010. július 22. - Quentin Anderssen

Viharsziget (2010)

(Shutter Island)

Színes, feliratos amerikai thriller, 138 perc
Szereplők: Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo, Ben Kingsley, Michelle Williams, Max von Sydow
Rendező: Martin Scorsese

Martin Scorsese rendező és Leonardo DiCaprio immár negyedik alkalommal dolgozott együtt, s eddig ez a film a legsikeresebb közös munkájuk.

A fényes siker nyomán elhallgattak a károgók, akik tavaly októberben rossz előjelnek vélték, hogy a Paramount stúdió négy hónappal eltolta a film bemutatóját. Volt, aki azt gondolta, valami nem stimmel a Viharsziget körül, holott csupán arról volt szó, hogy a stúdió megfelelő figyelmet szeretett volna fordítani erre a filmre is- a tavalyi év végén két másik sikervárományos produkciójukra koncentráltak, ezek voltak az Egek ura és a Komfortos mennyország.

 

Kevés ijesztőbb dolog létezhet, mint az érzés, hogy az ember nem bízhat a saját érzékeiben, sőt emlékeiben sem - de ha ráadásul az egész világ teljes egyetértésben próbálja cáfolni az általunk észlelt valóságot, hogy egy másikat, sokkal szörnyűbbet állítson a helyére, mintha mindenki összebeszélt volna ellenünk, az biztosan ezek közé tartozik. Az elmegyógyintézetek azonban éppen az ehhez hasonló félelmek markában vergődő emberekkel vannak teli, ahol a többiekkel szembeni bizalmatlanság a legnagyobb közösségi szervező erő - nem éppen ideális terep egy nyomozáshoz.


 

 

 

 

Véleményem szerint a film kiváló, a színészek tökéletesen a helyükön vannak. Az egyetlen negatívum talán a filmmel kapcsolatban az a hossza, de ez ne tántorítson el senkit a megnézésétől.

Aki kedveli a sötét hangulatú, mélységesen paranoiás filmeket, annak kötelező darab én személy szerint többször is megnéztem mert nagyon megfogott, főleg a befejezés, de nem lövöm le a poént, inkább nézzétek meg ti is. Kellemes borzongást.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://artzok.blog.hu/api/trackback/id/tr262167313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása